joi, 25 noiembrie 2010

Compunere "Sfarsit de toamna"


Este o zi de noiembrie. Frunzele s-au colorat in rosu aprins si galben-maroniu.
Zborul frunzelor seamana cu falfaitul de aripi al unui fluture. Se astern incet intr-un covor colorat care fosneste la cea mai mica adiere de vant. Pasii ni se afunda gonind frunzele, iar copacii se zgribulesc infrigurati tremurand, nici ei nu stiu, de frig sau de frica.
Reci picaturi de ploaie incearca sa spele rugina ce-a cuprins intreaga natura. Cateva vrabii se zbarlesc la norii din care picura rar globuri reci si umezi. Tufanelele isi apleaca usor ingreunatele capete de bruma ce a cazut azi-noapte. Trei trandafiri intr-un colt isi scutura suparati ultimele petale. Si-ar zbarli tepii, dar nu au la cine. E numai vantul prin preajma.
Doua ciori stinghere caraie intr-un nuc. Se cearta pe o nuca cu pielea vestejita. Printre norii tulburi se vede urma unui stol de pasari ce pleaca in tarile calde. Cine stie de unde or veni? Cine stie ce le-a intarziat pana acum?
Strada este pustie. Atmosfera umeda a alungat toti copiii in case. Cate unul, cate unul, cosurile caselor se umfla si rabufnesc intr-un cor de valatuci de fum alb.
"Zdrong, zdrong" - loveste vantul doua obloane.
O gospodina iese speriata la geam. "Ce s-o fi intamplat?"
Nu era mai nimic. Iarna a batut la fereastra.

6 comentarii: